06 49 77 90 41

  progitaar@gmail.com

Over mij:

Ik ben Jeroen van den Bogaard (1975). Ik ben gitaar gaan spelen op mijn elfde en ook meteen les gaan volgen. Na vier jaar akoestische gitaarles van Joop Wallerbosch, Wim Den Herder (Sr) en Gerrit Bor heb ik aansluitend nog een aantal jaar elektrische gitaarlessen gevolgd bij Janus van Binsbergen. In de periode hierna heb ik veel spelervaring opgedaan bij jamsessies en in diverse bands waaronder Over The Styx, Episode4, Beatcraft, Plan B en Boven Water.

Ik ben mezelf in de jaren dat ik zelf les volgde - en ook in de jaren erna - blijven ontwikkelen in de praktische en theorische kant van het musiceren. Voordat ik 17 jaar geleden begon met ProGitaar heb ik in verschillende periodes aan diverse mensen lesgegeven.

In 2004 ben ik ook bas gaan spelen. In de opvolgende jaren ben ik me ook op de bas blijven ontwikkelen en ook gaan uitbreiden naar 5-snarig - en fretloos bassen. In 2019 en 2020 was ik bassist bij de band Boven Water (eigen werk).

Ik heb in 2021 en 2022 zelf gitaarlessen gevolgd bij Oscar Reyers in Arnhem om me verder te verdiepen in Jazz en aanverwanten stijlen als Latin, Jazz-blues, en Gypsy.

Gitaarschool ProGitaar is opgericht in 2006 en ik geef nu 18 jaar later met nog evenveel enthousiasme les omdat muziek een onuitputtelijke bron is waarin je kan blijven ontwikkelen, verwonderen, genieten, uiten en uitdagen. Daarbij vind ik het inspirerend om met mensen te werken. De verschillen in leeftijd, persoonlijkheid, ambitie en instrument maken iedere les weer anders. Mijn doel is om jou persoonsgericht te begeleiden en je te helpen, in jouw tempo, jouw ambities te verwezenlijken.

Ik heb de afgelopen jaren de nodige ervaring opgedaan met het lesgeven aan (jongere) leerlingen met een autisme-spectrum-stoornis. Dit geldt ook voor de 'etiketten' adhd, add, hsp en hoogbegaafdheid.

Sinds midden 2023 ben ik actief betrokken bij een club vrijwilligers uit de buurt die het initiatief hebben genomen om (meer) live muziek in het stadsdeel Dukenburg te organiseren. Deze club heet podium1390, de naam ontleent zich aan de locatie (depedance De Lindenberg) waar in de theaterzaal de concerten plaatsvinden.
Op www.podium1390.nl vind je de agenda en meer informatie.