06 49 77 90 41

  progitaar@gmail.com

De instrumenten waarop je bij ProGitaar les kunt volgen:

Elektrische gitaar (ook 7-snarig)

Basgitaar (gefret en fretloos, 4 én 5-snarig)

Akoestische gitaar Western - staalsnarig

Akoestische gitaar Spaans - nylonsnarig


Ik kan je helpen en adviseren bij de zoektocht naar een aan te schaffen instrument, zowel nieuw als tweedehands.
Het heeft zelfs mijn sterke voorkeur dat je even informeert bij mij (of bij iemand anders die kennis heeft van gitaren) voordat je een gitaar aanschaft. Er zit echt een onderkant aan wat fatsoenlijke en bespeelbare instrumenten te noemen zijn.
Voor linshandigen het advies om pas een linkshandig instrument aan te schaffen als je 100% zeker bent dat dit het beste voor je is, ongeveer 7 op de 10 linkshandigen komt beter weg op een rechtshandige instrument is mijn ervaring. In de proefles kan ik de beste optie binnen enkele minuten samen met jou vaststellen. 

Onderhoud en reparatie:

Ik heb ruime ervaring opgebouwd in het afstellen en onderhouden van gitaren en bassen. Daarnaast kan ik reparaties en aanpassingen uitvoeren indien gewenst. Bijvoorbeeld het vervangen van onderdelen als bruggen, straplocks, stemmechanieken, repareren waar mogelijk plus ook soldeerwerk.
Reparaties die elders moeten worden aangeboden zijn: schadeherstel aan lak en hout, vervangen halspen, volledig vlakken van de fretten en herfretten

 

Lessoorten:
 

Bij ProGitaar kun je wekelijks of tweewekelijks lessen volgen. Beginnende muzikanten raad ik aan om, sowieso de eerste paar maanden, op wekelijkse basis te lessen omdat speltechniek en speelhouding in deze fase doorgaans veel aandacht en bijsturing nodig hebben.


Individuele les: Bij de individuele lessen gaat alle aandacht naar jou! Ik hou een de vele facetten van het musiceren in de gaten en neem deze ook geleidelijk aan met je door. Denk aan: ergonomie/houding, speltechniek, dynamiek, maken van toon, werking van je instrument en versterker, dempen van je instrument, spelbeleving, ritme, kadans, de verschillende benaderingen van verschillende stijlen, lezen van tablatuur en nootlengtes - totale notenschrift indien gewenst, het leren kennen en leren gebruiken van je hals, stukje geschiedenis van muziek en (speel)stijlen, uitzoeken en leren spelen van jouw favoriete muziek etc.

Duoles: Duolessen zijn ook mogelijk bij ProGitaar. Hierbij kies je zelf iemand uit om samen mee naar de lessen te komen. Dit kan iemand op hetzelfde instrument zijn maar het kan ook een combinatie zijn van bijvoorbeeld bas en gitaar. Het liefst van ongeveer gelijk spelnivo. Bij de duolessen ligt de nadruk meer op samenspel. Dit kan ook in combinatie met drums en zang, die ik dan voor mijn rekening neem. Je maakt dan kennis met hoe het is om in een bandsetting te musiceren.

Proefles: Deze les is om te verkennen of mijn lesmethodiek en persoon aansluiten bij jouw wensen. Ik zal in de proefles informeren naar wat je muzikale voorgeschiedenis, spelnivo en muzieksmaak zijn en wat je verder wilt ontwikkelen in de lessen. Zo kunnen we goed voorbereid aan ons lestraject beginnen en starten op het punt waar jij nu staat.

Locatie:


De lespraktijk is gevestigd in de Weezenhof in Nijmegen. Deze geluidsgeïsoleerde lesstudio heeft een goede ventilatie, (inverter) airco en een eigen wachtruimte en is ingericht met een complete backline: meerdere bas- en gitaarversterkers, drumstel, percussie, zanginstallatie en opnamemogelijkheden.