06 49 77 90 41

De instrumenten:

Bij ProGitaar kunt u les volgen op:

Elektrische gitaar (ook 7 snarig)
Basgitaar (gefret en fretloos, 4 én 5 snarig)
Akoestische gitaar Western - staalsnarig
Akoestische gitaar Spaans - nylonsnarig

Ik kan je helpen en adviseren bij de zoektocht naar een aan te schaffen instrument, zowel nieuw als tweedehands.

Onderhoud en reparatie(s):

Ik heb ruime ervaring opgebouwd in het fijnafstellen en onderhouden van gitaren en bassen. Daarnaast kan ik reparaties en aanpassingen uitvoeren indien gewenst. Bijvoorbeeld het vervangen van onderdelen als bruggen, straplocks, stemmechanieken en repareren waar mogelijk plus ook soldeerwerk.
Reparaties die elders moeten worden aangeboden zijn schadeherstel aan lak en hout, vervangen halspen, insnijden topkam, herfretten.

Lessoorten:

Individueel:
Bij ProGitaar kun je wekelijks of tweewekelijks lessen volgen. Beginnende muzikanten raad ik aan om sowieso de eerste paar maanden op wekelijkse basis te lessen omdat speltechniek en speelhouding in deze fase veel aandacht en correctie nodig hebben.


Duoles:
Duolessen zijn ook mogelijk. Hierbij kies je zelf iemand uit om samen mee naar de lessen te komen. Dit kan iemand op hetzelfde instrument zijn maar het kan ook een combinatie zijn van bijvoorbeeld bas en gitaar. Het liefst van ongeveer gelijk spelnivo . Bij de duolessen ligt de nadruk meer op samenspel. Dit kan ook in combinatie met drums en zang, die ik dan voor mijn rekening neem, zodat je kennis maakt met hoe het is om in een bandsetting te spelen.

Proefles:
Deze les is om te verkennen of mijn lesmethodiek en persoon aansluiten bij jouw wensen. Ik zal in de proefles informeren naar wat je muzikale voorgeschiedenis, spelnivo en muzieksmaak zijn en wat je verder wilt ontwikkelen in de lessen. Zo kunnen we goed voorbereid aan ons lestraject beginnen en starten op het punt waar jij nu staat.

Locatie:

ProGitaar:
De lespraktijk is gevestigd in de Weezenhof in Nijmegen. Hier geef ik les vanuit de lesstudio die zich op dit adres bevindt. Deze geluidsgeïsoleerde lesstudio heeft een eigen wachtruimte en is ingericht met een complete backline: meerdere bas- en gitaarversterkers, drumstel, percussie, zanginstallatie en opnamemogelijkheden.

Coronamaatregelen:
De ruimte is zo ingedeeld dat er anderhalve meter afstand is tussen docent en leerling. Mocht je het prettig vinden om ook in de loop (nog) afstand te houden en/of niet graag mensen tegen willen komen in de kleine wachtkamer, dan wil ik vragen dat kenbaar te maken aan me. Als ik niets verneem zal ik daarvoor geen verdere maatregelen treffen. De lesstudio is geluidsdicht , daarmee ook luchtdicht, en beschikt over een continue, krachtig ventilatiesysteem.