06 49 77 90 41

  progitaar@gmail.com

Over mij:

Ik ben Jeroen van den Bogaard (1975). Ik ben gitaar gaan spelen op mijn elfde en ook meteen op les gegaan. Na vier jaar akoestische gitaarles van Joop Wallerbosch, Wim Den Herder Sr en Gerrit Bor heb ik aansluitend nog een aantal jaar elektrische gitaarlessen gevolgd bij Janus van Binsbergen op de streekmuziekschool in Tiel.
In de jaren dat ik zelf les volgde, en ook in de jaren erna, ben ik me blijven ontwikkelen in de praktische en theorische kant van het musiceren. Voordat ik 18 jaar geleden begon met ProGitaar heb ik in verschillende periodes aan diverse mensen lesgegeven.
Ik heb in de afgelopen 25 jaar veel spelervaring opgedaan bij jamsessies en in diverse bands waaronder Episode4, Beatcraft, Plan B en Boven Water. De eerste twee genoemde waren coverbands, de laatste twee waren bands die eigen materiaal schreven.
In 2004 ben ik ook bas gaan spelen. In de opvolgende jaren ben ik me ook op de bas blijven ontwikkelen en gaan uitbreiden naar 5-snarig - en fretloos bassen. In 2019 en 2020 was ik bassist bij de band Boven Water.
Ik heb in 2021 en 2022 gitaarlessen gevolgd bij Oscar Reyers in Arnhem om me verder te verdiepen in Jazz en aanverwanten stijlen als Latin, Jazz-Blues, en Gypsy.
Naast het lesgeven op gitaar en bas heb ik me ook bekwaamd in drummen, een klein beetje in piano spelen en ook wat op zingen.
Ik heb een aardige hoeveelheid kennis van gitaren - de bouw, constructie, houtsoorten, elementen, merken, snaren, types en onderhoud - en in iets mindere mate ook van versterkers en effecten. Verder ben ik mede door mijn technische achtergrond bekwaam in het verrichten van kleine reparaties en in het fijn afstellen van instrumenten.  Daarnaast componeer ik al vele jaren zelf muziek in diverse stijlen met heel veel plezier. Wel zou ik daar meer mee willen doen in de toekomst dan ik tot nog toe gedaan heb.
In de afgelopen jaren heb ik de nodige ervaring opgedaan met het lesgeven aan leerlingen met een autisme-spectrum-stoornis. Dit geldt ook voor de 'etiketten' ADHD, ADD, HSP en HB. Ik focus in de lessen op wat er nodig is, zoek naar de handvatten, zoals ik het veel liever noem dan te spreken van berperkingen. Per saldo is er in de praktijk vaak net zoveel mogelijk dan bij 'ongeëttiketeerde' leerlingen maar vraagt het om een wat andere benadering en aanpak.
Sinds midden 2023 ben ik actief betrokken bij een club vrijwilligers uit de buurt die het initiatief hebben genomen om live muziek in het stadsdeel Dukenburg te organiseren. Deze club heet podium1390, de naam ontleent zich aan de locatie - depedance Lindenberg Aldenhof -waar in de theaterzaal de concerten plaatsvinden. Op www.podium1390.nl vind je de agenda en meer informatie. Recent is besloten is om dit initiatief voort te zetten in de vorm van een stichting.
Gitaarschool ProGitaar is opgericht in 2006 en ik geef nu 18 jaar later met nog evenveel enthousiasme les omdat muziek een onuitputtelijke bron is waarin je kan blijven ontwikkelen, verwonderen, genieten, uiten en uitdagen. Daarbij vind ik het inspirerend om met mensen te werken. De verschillen in leeftijd, persoonlijkheid, ambitie en instrument maken iedere les weer anders. Mijn doel is om jou persoonsgericht te begeleiden en je te helpen - in jouw tempo - jouw ambities te verwezenlijken.