06 49 77 90 41

  progitaar@gmail.com

De instrumenten waarop je bij ProGitaar les kunt volgen:

Elektrische gitaar - ook 7-snarig

Basgitaar - gefret en fretloos, 4 én 5-snarig

Akoestische gitaar Western - Staalsnarig

Akoestische gitaar Spaans - Nylonsnarig


Ik kan je helpen bij de zoektocht naar een aan te schaffen instrument, zowel nieuw als tweedehands.
Het heeft zelfs mijn sterke voorkeur dat je even informeert bij mij, of bij iemand anders die kennis heeft van gitaren, voordat je een gitaar aanschaft. Linkshandigen geef ik het advies om pas een linkshandig instrument aan te schaffen als je zeker bent dat dit de beste optie voor jou is: zo'n 60 - tot 70% van de linkshandigen komt beter weg met een rechtshandige instrument is mijn ervaring. In de proefles kan ik de beste optie binnen enkele minuten samen met jou vaststellen. 

Onderhoud en reparatie:

Ik heb ruime ervaring in het afstellen en onderhouden van gitaren en bassen. Daarnaast kan ik ook reparaties en aanpassingen uitvoeren. Onder meer het vervangen van onderdelen als bruggen, straplocks, stemmechanieken, kleine reparaties plus ook soldeerwerk.
Reparaties die elders moeten worden aangeboden zijn: schadeherstel aan lak en hout, vervangen halspen, volledig vlakken van de fretten en herfretten.

 

Lessoorten:
 

Bij ProGitaar kun je wekelijks of tweewekelijks lessen volgen. Beginnende muzikanten adviseer ik om, zeker de eerste paar maanden, wekelijks te lessen omdat speltechniek en speelhouding in deze opstartfase veel aandacht en bijsturing nodig hebben.


Individuele les, bij de individuele lessen gaat alle aandacht naar jou! In de lessen gaan we bezig met: ergonomie, houding, speltechniek, dynamiek, toon, werking van je instrument, dempen van ongewenste bijgeluiden, spelbeleving, ritme, kadans, de benaderingen van de verschillende stijlen, intervallen & grondtonen herkennen, lezen van tablatuur en nootlengtes plus volledig notenschrift voor wie dat wil, verkennen en leren gebruiken van je hals, toonladders en toonladdertheorie, geschiedenis van muziek en speelstijlen. Dit alles - waar mogelijk - binnen jouw favoriete muziek.

Duoles, hierbij kies je zelf iemand uit om samen mee naar de lessen te komen. Dit kan iemand op hetzelfde instrument zijn en het kan ook een combinatie zijn van bijvoorbeeld bas en gitaar. Het liefst wel van ongeveer gelijk spelnivo. Bij de duolessen ligt de nadruk wat meer op samenspel. Dit kan ook in combinatie met drums en zang worden gedaan, die ik dan voor mijn rekening neem. Je maakt dan kennis met hoe het is om in een bandsetting te musiceren.

Proefles, deze les is om te verkennen of mijn lesmethodiek en persoon aansluiten bij jouw wensen. Ik zal in de proefles informeren naar wat je muzikale voorgeschiedenis, spelnivo en muzieksmaak zijn en wat je verder wilt ontwikkelen in de lessen. Zo kunnen we goed voorbereid aan ons lestraject beginnen en starten op het punt waar jij nu staat.

Locatie:


De lespraktijk is gevestigd in de Weezenhof in Nijmegen. Deze geluidsgeïsoleerde lesstudio is voorzien van professionele ventilatie, inverter-airco, wachtruimte en is ingericht met een complete backline: meerdere bas- en gitaarversterkers, drumstel, percussie, zanginstallatie en opnamemogelijkheden.